Eigentijds Groen

Volg je hart

Dat wat je dagelijks doet en dat wat werkelijk je behoeften vervult mag ieder dag een beetje dichter bij elkaar komen. Direct resultaat van je werk is bevredigend of juist genadeloos confronterend maar vraagt altijd om verbetering.

De drijfveer van EG is daarom het vinden van werk dat meer als leven dan als werken voelt. Opstarten van lokaal gesubsidieerde projecten ter verbetering van de leefomgeving is een leuke uitdaging waarbij vooral veel mensen elkaar ontmoeten.

Groene ruimte

Eigentijds Groen staat voor het accentueren van reeds aanwezige landschapselementen in ontwerp. Het streeft naar minimale investering en werkverzet voor maximaal hergebruik van ecosysteemdiensten.

Maar de groene ruimte is meer dan de geborgenheid van uw tuin en meer dan de recreatie dat het park biedt. Het is meer dan regenwater-buffering, meer dan ecologische verbindingszones; Natuur leeft.

Daarmee herinnert het ons er aan dat wij dat ook doen. Het is een spiegel en reflecteert hoe we omgaan met onszelf en onze omgeving. Dat is waarom we er zingeving en inspiratie in vinden.

Over mij

Wat ik doe is het creëren van gunstige groei-omstandigheden en ik bescherm de groene ruimte tegen vervuiling, uitbuiting en verwaarlozing.

Ik ben opgegroeid in de Brabantse Delta – land van kalkrijke klei langs het Volkerak, van suikerbieten en van weidevogels. Rijk aan biodiversiteit.

Landschapsontwikkeling leerde ik op de Amsterdamse veengronden en in de praktijk ervaring opgedaan op Britse kalk- en keisteengrond, en op stijle leemwanden in Japan (Uenohara).

Momenteel ben ik op zandige Veluwengebied om te spreken met gelijkgestemden. Ik onderzoek vraag en aanbod in de ecologische sector en mijn bijdrage bestaat uit duurzaamheids- en biodiversiteitsadvies.

Ik ben geinteresseerd in de herontwikkeling van braakterrein, akker, volkstuin of landgoed, met als doel het bijdragen aan wreedzaam transformeren naar natuurrijk en duurzaam samenleven.

Mijn aandacht gaat uit naar ecodorpen, daar waar ik wens een semi permanente woon-werklocatie te vinden. Wat ik breng, als persoon, is kalmte en overeenstemming. Wat ik kan is organiseren van biodiversiteitsverhogende workshops in de tuin.

Mijn reis maak ik voornamelijk alleen, met het openbaar vervoer of te voet. Ik verblijf te gast bij mensen die ook actief zijn in de bio-organische sector.

Ik geniet van de warmhartigheid, van vertrouwen en van lekker buiten zijn. Plannen maak ik ongeveer twee weken vooruit en ik blijf hierin flexibel.

Per definitie stel ik dat er altijd ruimte is voor meer mensen en ik ontmoet graag oude en nieuwe bekenden. Daarom is dit tevens een open uitnodiging op contact met me op te nemen. Spreekt mijn verhaal je aan?


Maak een afspraak met mij


https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js

%d bloggers liken dit: