Wandering Soul

Nederlands English 日本語

Het omarmen van jouw karakter

Een volle verhuisdoos krijgt vaak een label. “Woonkamer.” “Garage.” “Kantoor.” Voor efficiëntie, orde of voor gemak. Voor jezelf en anderen die je helpen verhuizen. Voor het verhuisbedrijf dat je inhuurde… Soms worden er namen op geschreven. “Dit zijn jouw spullen, dit de mijne.” Niet alleen een huis, maar voor velen ook een leven. Herinneringen, emoties en dromen, ze worden in compartimenten gedragen. Elke dag. Dit artikel is voor deze mensen. Dit artikel is ook voor mezelf.

Ik wens door middel van dit blog dat ik mijn leven voor jou, en jij de jouwe voor mij, invoelbaar kan maken. Opdat we begrepen willen worden. Opdat we onszelf begrijpen. Onszelf mogen omarmen. Voor mij was de meest recente grote persoonlijke doorbraak tijdens oud en nieuw. Een mooie nacht. Een nacht van reflecteren en goede voornemens. Ik heb toen afscheid genomen van oude patronen. Om mezelf te bevrijden van mijn verleden gewoontes. Om ruimte te maken voor een nieuwe start.


Vertel me over jouw persoonlijke doorbraak, gewaarwording of dergelijke ervaring!


Wat ik toen heb gedaan is toekomstige doelen aanscherpen. Gefinetuned naar mijn altijd veranderlijke bestaan. Mijn dagelijks leven zodanig heringericht zodat het is uitgelijnd met die van mijn toekomstige ik. Nu zijn, zoals ik later worden wil. Het begint met drastische keuzes, snel opgevolgd door opluchting en vrijheid. Het pad dat ik omarm staat voor transparantie en ja zeggen. Ja zeggen tegen het intuïtieve kompas dat me leidt naar wegen die ik nooit eerder bewandelde. Doorgaan met hetgeen dat ik eigenlijk toch al wilde gaan doen.

Dit artikel is het begin van een blog waarin ik ervaringen, overtuigingen, advies en vraagstukken deel. Je leest over waarom ik loop vóórdat ik weet waarheen, en waarom ik vertrouw op een mooi toekomstig heden. Over hoe ik een voorgevoel liever volg dan uitgekookte ratio. Over hoe ik mezelf toelaat meerdere keren per dag verliefd te kunnen worden. Ik schrijf over passie en inspiratie. Ik begin met mezelf voor te stellen, te vertellen over mijn visie en karakter.


Ik ga je laten zien waarom ik de keuzes maak zoals ik die maak, gebaseerd op mijn levensvisie. Over verloop van tijd zul je geïnspireerd raken door praktische voorbeelden, gestructureerde tools, aanwijzingen en adviezen om je leven te finetunen tot hoe jij je beste zelf kunt zijn, zoals je altijd al had willen zijn. Om direct op de hoogte te zijn van mijn verhalen nodig ik je uit om te abonneren op mijn blog. Via e-mail ontvang je dan een melding.

Doe mee met 7 andere volgers


Mijn ervaring

De meest opvallende uitspraak waarmee ik (vooralsnog) ben omschreven… Het was tijdens de uitreikingspresentatie door mijn docente die me heeft geholpen weer en wind te trotseren, rots in de branding was. Drie jaar lang hebben we alles gegeven en we waren blij tijdens de diploma ceremonie! “Je bent zo ongrijpbaar als een nat stuk zeep,” is wat er door de microfoon galmde, “..hoe dan ook, je doet toch je eigen ding.” Mijn ouders instemmend knikken natuurlijk…
Gelukkig voel ik me redelijk zeker voor groot publiek, maar zo rood als een tomaat stond ik daar.

Al vele jaren hoor ik, “je bent gewoon nog zoekende,” maar niet voor niets zou ik J.R.R. Tolkien’s “Not all those who wander are lost” eigenlijk op mijn voorhoofd willen laten tatoeëren. Wat weinig mensen doorgronden is dat ik mijn zoektocht al lang heb gevonden – read that again. Ik reis veel heen-en-weer, logeer vaak bij vrienden en ik ben bijna nooit alleen. Ik kom op mooie plekken, beweeg mijn lichaam genoeg, ik eet relatief verantwoord. Waarnaar ik zoek, bij alles dat ik doe, is menselijke connectie en constructieve relaties. Ik ga je later uitleggen hoe.

Ik heb in veel bedrijfstakken gewerkt. Van veel dingen weet ik in ieder geval de basis om met anderen over te kunnen praten. Een aantal hobby’s van me zijn ook leuk om aandacht aan te besteden. Het op reis zijn is zonder twijfel mijn favoriete bezigheid. De rode draad dat dit artikel en alle hierop volgenden met elkaar verbindt, is het maken van mijn wereldreis waarvan ik nog niet weet hoe ik dat ga doen. Waarom ga ik dat doen? Onder andere omdat het een beetje eng is en ik weet dat ik er van zal groeien. Ook om mijn opgedane kennis en mentale en lichamelijke voorbereidingen op de proef te stellen – en jullie kunnen meekijken.

Allemaal good stuff, een lifestyle waarover ik je graag alle ins en outs vertel… later.


Het Youtube-kanaal van Eigentijds Groen is mijn bewijs voor dat ik nog niet zo goed ben in het filmen en editen van videomateriaal. Persoonlijke ervaringen, verhalen en terugblikken zullen gaandeweg mijn skills en materiaal verbeteren. Ik hoop dat jullie ook zien dat je met wat knip-en-plak werk toch iets leuks kunt delen.


Innerlijke vrede

Je gedachten zijn minstens zo krachtig als gesproken woorden, omdat ze in grote mate bepalend zijn voor je vibe. Wat ik op z’n kortst kan omschrijven als “wat je krijgt is wat je geeft”, krijgt een veel diepere betekenis na het bestuderen van the Law of Attraction. Hetgeen je focus op legt groeit. Waaraan je vaak denkt zal vroeg of laat, links- of rechtsom vorm krijgen in jouw leven. Je leven is verbonden met die van de mensen om je heen en jouw vibe heeft invloed op je geliefden, op je werk, op je buren etc.

Vergeet je waarschuwingen (ongevraagd advies) omdat ze zijn gebaseerd op angst. Vergeet de zorgen die je toch al honderd keer voor jezelf hebt herhaald – niemand gaat zitten wachten op je lage frequentie gedoe. Maak tijd voor je naasten en luister aandachtig. Probeer iedere stap te baseren op het vinden van de dingen die jou en de ander het meest gelukkig maakt. Het loslaten van egocentrische gedachten, aannames, beschuldigingen en zelf-vergelijkingen is belangrijk. Later zal ik je vertellen hoe ik dit doe.

Tijd voor positieve veranderingen is er altijd, maar vandaag, tijdens het schrijven van deze tekst, staat de eerste nieuwe maan van 2020 in Waterman (Uranus). Dit schept een extra mooie gelegenheid om radicale veranderingen toe te passen in ons leven. Zeker met een terugblik op de voornemens van oud-en-nieuw heeft het begin van deze blog voor mij toegevoegde emotionele waarde. Mijn ontwikkeling staat in het teken van ervaring delen en ik hoop dat je dit leest.

Wanderlust

Het bezoeken van nieuwe plekken doe ik vaak en zonder precies te weten waarom. Wat ik diep van binnen weet is dat ik het moet doen om redenen die zich nog niet kenbaar hebben gemaakt. De mensen die ik onderweg mag ontmoeten zijn hierin van groot belang. In iedere ontmoeting waar mijn ziel die van een ander kan erkennen schuilt een diepe waardering of doordringend gevoel van begrepen – en gezien worden. Dat kan zelfs kort oogcontact met een voorbijganger zijn. Ik ervaar dit als prettig en kies ervoor om hier ieder moment van de dag actief mee bezig te zijn, mezelf ervoor open te stellen. Maak kenbaar dat je de ander ziet om gezien te kunnen worden. Mijn ervaring is dat je dag diepgaand zal verreiken. Dagelijkse sleur no more, thanks.

Mensen die nadrukkelijk indruk op me willen maken wekken een nonchalant gevoel in me op. Ik ben niet onder de indruk van banale en materialistische dingen. Een dure auto of groot huis zijn direct verbonden aan extra opstapelend werk, beperken daarmee bewegingsvrijheid en zijn overbodige luxe. Vragen hoeveel geld je hebt zou ik nooit doen om zelfzuchtige redenen. Mijn drijfveer is menselijke connectie en begrip, warmte en groei. Waarnaar ik op zoek ben is verwondering in nieuwe omgevingen en unieke ervaringen. Het zijn uiteindelijk de mensen om je heen die thuis, de reis of het werk maken wat het is. Gastvrijheid, tijd en energie zijn de meest respectabele cadeaus die men elkaar geven kan. Optimistische mensen inspireren mij.

Spiritualiteit

In mijn driedimensionale beleving van het leven, het dagelijkse mens-zijn, merk ik op dat dezelfde situaties zich herhaaldelijk maar in een ander jasje presenteren. Het zijn deze situaties die meedogenloos vragen om je meest authentieke benadering. De boeddhistische bhāvacakra is een symbolische representatie van samsara, de cyclus van wedergeboorte. Op verschillende manieren is deze te lezen, afhankelijk van je perspectief op hoe vaak wedergeboorte plaatsvindt in één leven. Het is de oneindige vraag om jezelf de vrijheid te gunnen die je aangeboden wordt.

Lang werd gedacht dat menselijke evolutie tot Homo Sapiens de ultieme vorm is die we hebben bereikt, maar wat als onze verdere ontwikkeling nooit is gestopt? Spirituele leiders van over de hele wereld bespreken waar wij allen heen bewegen als Homo Universalis. Evolutie of transformatie is niet gebaseerd op de wet van de sterkste. Wie wil overleven dient zich aan te passen aan veranderlijke omstandigheden. Zij die persoonlijke groei omarmen, zij die obstakels overwinnen, zien dat botte mentale kracht wordt overstegen door buigzame vindingrijkheid.

Zij die snel willen ontwikkelen zoeken discomfort op. Zij kiezen er elke dag voor om nee te zeggen tegen de verleidelijke maar misleidende uitnodiging van de comfortzone. “Dezelfde benadering waarvan ik eerder al had bedacht dat het me niet verder helpt is enkel een herinnering aan vroegere keuzes die ik liever anders had aangepakt”. Handel uitsluitend vanuit liefde en begrip. Vergevingsgezindheid, geduld en vertrouwen blijken keer op keer de sleutel zijn.


Een klein voorproefje op mijn volgende artikel; “Het grootste gedeelte van mijn leven voelde ik me overgeleverd aan degene die mij op dat moment het hardst nodig had”. Een stuk over het terugwinnen van zelfcontrole en jouw motivatie om met het juiste been uit bed te stappen. Wil je meer lezen over mijn ervaringen? Meer lezen over hoe ik me voorbereid op het onvoorziene? Laat gerust een berichtje achter onder dit artikel en abonneer je op deze blog.

Doe mee met 7 andere volgers

Een gedachte over “Wandering Soul

  1. […] Volgende Artikel | Vorige Artikel […]

    Like

Geef een reactie

Gelieve met een van deze methodes in te loggen om je reactie te plaatsen:

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: